De A1 ter hoogte van Deventer.
Volledig scherm
De A1 ter hoogte van Deventer. © Rijkswaterstaat

Hierdoor lagen mensen in de buurt van de A1 bij Deventer vannacht én komende nacht wakker

In de buurt van de A1 bij Deventer-Oost klonken afgelopen nacht flinke dreunen, waar veel mensen van wakker lagen. De reden: het slaan van heipalen. Voor diegene die blij is dat het gedreun erop zit: komende nacht is het weer raak.

Over de verbrede A1 worden nieuwe portalen voor de matrixborden boven de weg geplaatst en die klus heeft nogal wat voeten in de aarde. Rijkswaterstaat brengt deze twee dagen de betonnen fundering voor die portalen aan. Op sommige plaatsen moeten onder de betonnen fundering heipalen komen. Dit werk vond afgelopen nacht plaats en ontging inwoners niet.

Ook komende nacht ondervinden mensen hinder van het heien. Dit vindt plaats vanaf de A1. Om die hinder voor weggebruikers te beperken, mag Rijkswaterstaat deze werkzaamheden alleen 's avonds en 's nachts uitvoeren. 

Klachten

Maandag 2 maart en maandag 16 maart wordt de bestaande betonnen fundering verwijderd van een aantal portalen die verplaatst moeten worden. Daar merken omwonenden echter weinig van. ,,Na komende nacht is het voorlopig klaar’’, zegt woordvoerder Klaske Koopmans. Rijkswaterstaat kreeg vanochtend verschillende klachten van mensen die door het heien niet konden slapen. ,,Helaas kunnen we daar niet veel mee. We hebben daar een ontheffing voor en hebben ook geen alternatief. We doen dit 's nachts om overdag verkeershinder te voorkomen.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer