Geert Doorlag is onderzoeker bij beddenfabrikant Royal Auping in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Doorlag is onderzoeker bij beddenfabrikant Royal Auping in Deventer. © Ronald Hissink

Hoe Auping in Deventer bij toeval een groot probleem tackelt: duurzamer matras blijkt ook brandveiliger

MET VIDEOSchuim vervangen door polyestertextiel. Koninklijke Auping in Deventer doet het om zijn matrassen volledig te kunnen recyclen. Tegelijkertijd blijkt de beddenfabrikant trendsetter te zijn, want deze ontwikkeling is een mogelijke oplossing voor een groot probleem bij woningbrand.

1 reactie

 • Kroon

  1 maand geleden
  Het artikel begint met het grote gevaar van rookontwikkeling, waar ik het overigens volledig mee eens ben. Maar als ik dan het bijgevoegde filmpje bekijk, valt mij op dat juist de brandvertragende matras de meeste rook veroorzaakt. Strookt dit nu wel of niet met elkaar?
 1. GA Eagles-aanwinst José Fontán wil in de voetsporen treden van Iñigo Córdoba: ‘Hoop dat ze over een jaar ook zo over mij praten’
  PREMIUM

  GA Eag­les-aan­winst José Fontán wil in de voetsporen treden van Iñigo Córdoba: ‘Hoop dat ze over een jaar ook zo over mij praten’

  José Fontán (22) is na Iñigo Córdoba en Marc Cardona de derde Spanjaard in nog geen jaar die zich bij Go Ahead Eagles meldt. Dat doet de huurling van Celta de Vigo met de nodige bagage. Zo speelde de centrale verdediger al tegen Lionel Messi, Antoine Griezmann, Luis Suárez en Karim Benzema. ,,Ik hoop dat ze in Deventer over een jaar ook vol lof over mij praten.”

Deventer