Hoe boeren met strontkar naar Deventer stadhuis trekken (en het met sisser afloopt): ‘Het is ook mien stad’

videoBoze boeren op de stoep van het stadhuis van Deventer. Dinsdag verschenen een stuk of twintig agrariërs met hun tractoren en een kiepwagen vol mest. Hun eis: een handtekening van de burgemeester of een wethouder onder een petitie tegen het nieuwe stikstofbeleid. Dat pakte anders uit. Terugblik op een bewogen ochtend. 

3 reacties

 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Wat bedoelt König met ‘achter de boeren staan’? Als hij als privé-persoon het niet eens is met het standpunt van zijn partij, D66 of de regering, is dat z’n goed recht, maar dat hoort hij niet naar buiten te brengen in zijn functie als burgemeester. Het is zijn taak het overheidsbeleid uit te voeren en geen politiek te bedrijven, anders dan het standpunt van het college te verdedigen. Dit soort opportunisme leidt tot de taferelen die we gisteren hebben gezien.
 • R Barlaeus

  2 maanden geleden
  De boeren zijn duidelijk bezig met bedreiging en afpersing want de burgemeester moet zijn handtekening zetten anders wordt er een kiepwagen vol mest op zijn stoep gelegd. Gebruik de camerabeelden en pak de boeren op die de burgemeester afpersen en bedreigen. Raar volk die boeren. Op de foto zie je al dat ze niet helder uit de ogen kijken.
 • ALEXOM Schotman

  2 maanden geleden
  Ja, met geweld dreigen om je zin te krijgen... Dat is natuurlijk niet de oplossing. Van mijn kant alle begrip voor de zorgen van de boeren, geen begrip voor het blokkeren van snelwegen, vernielingen aanrichten of het bedreigen van bewindsvoerders.
 1. Boeren protesteren in Deventer maar hebben pech, burgemeester afwezig: ‘We hebben 20 kuub stront voor jullie’
  Play
  PREMIUM
  met poll & video

  Boeren proteste­ren in Deventer maar hebben pech, burgemees­ter afwezig: ‘We hebben 20 kuub stront voor jullie’

  Actievoerende boeren van Voll Gass protesteren vanaf 09.00 uur bij het stadhuis in Deventer. Ze hebben alleen pech: het voltallige college van burgemeester en wethouders is afwezig én er zijn geen fractievoorzitters van regerende partijen in de buurt. De boeren willen dat de gemeente een document ondertekent waarin ze aangeven de boeren te willen ondersteunen.
 2. Deventer vastgoedbaron is gezeur over openbaar toilet voor mindervaliden zo beu dat hij er zelf een bouwt
  PREMIUM
  10

  Deventer vastgoedba­ron is gezeur over openbaar toilet voor mindervali­den zo beu dat hij er zelf een bouwt

  Hoge nood? Pech als je dan aangewezen bent op het gehandicaptentoilet in de binnenstad van Deventer. ‘Storing.’ Pandeigenaar Arjen Lagerweij krijgt de schuld. Dat is onterecht, stelt hij. In plaats van een publiekelijke vete uit te vechten, bouwt hij iets verderop gewoon een nieuwe toiletruimte. ‘Een mooie. In tegenstelling tot dat slachthuis dat er nu staat.’

Deventer