De Stentor keek een half jaar mee achter de schermen van de BBB Overijssel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stentor keek een half jaar mee achter de schermen van de BBB Overijssel. © Ronald Hissink / Niek Megens / Robin Hilberink

Hoe de BBB in Overijssel vanuit het niets de grootste werd: ‘Iedereen is compleet overdonderd’

Met een historische verkiezingswinst heeft de BoerBurgerBeweging het politieke landschap drastisch omgeploegd. In alle provincies werd de in Deventer opgerichte nieuwkomer de grootste. Hoe werd de BBB zo succesvol? De Stentor keek een halfjaar mee achter de schermen bij de BBB Overijssel en doet exclusief verslag. ,,We zijn de weg af en toe kwijt. Dat is niet erg.”

37 reacties

 • G. Schouten

  2 weken geleden
  Zijn de D66 stemmers vergeten wat vooruit gang bij deze partij betekent! Ongeremde asielinstroom blijft, sanering florerende visserij en agro-sector, waarbij duizenden gezinnen broodeloos worden, dwingende onbetaalbare energietransitie, groeiend woke-isme, wolfbescherming, boeren uitkopen voor opening Lelystad airport. Oh ja, Leenstel voorstander en ingevoerd ten koste van generatie studenten. Wat een vooruitgang. Wahaha.
 • A. Kooi

  3 weken geleden
  T Doornbal wat een ongekend flauwe reactie .
 • Arend Van Faassen

  3 weken geleden
  Beste Hendrik Willemsen, ik ben absoluut niet voor D66, maar D66 maakt wel iets heel duidelijk in dit land.....wat een partij als BBB liever negeert.
 • jan vissenberg

  3 weken geleden
  BBB = stilstand. Wanneer Vd Plas geen water bij de wijn doet dan verliezen al de zg pas boeren hun vergunning. Dat is het eerste wat ze er mee bereikt heeft. Veel geschreeuw om de grote agro industrie te steunen. Niets in het landsbelang, verre van dat. BBB wordt zoals FvD. We hebben er alleen maar overlast van.
 • JM SCHINKEL

  3 weken geleden
  Dat kan niet . Als je kandidaten oproept via je site , kun je ze nooit goed inwijden en de kennis meegeven die nodig is . Ik beklaag dan ook de provincies waar BBB groot wordt. Dat wordt moeizamer , langduriger besluitvorming of geen besluitvorming .

In samenwerking met indebuurt Deventer