Polle B. (links) uit Zuid-Holland en Charles B. uit Zeewolde (rechts) staan terecht in een omvangrijke drugs- en witwaszaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Polle B. (links) uit Zuid-Holland en Charles B. uit Zeewolde (rechts) staan terecht in een omvangrijke drugs- en witwaszaak. © ANP XTRA

Hoe een Zeewolder bedrijf (volgens justitie) als dekmantel diende voor internationale cocaïnetransporten

videoChauffeurs, vrachtwagens en cocaïne. Transportdirecteur Charles B. (50) uit Zeewolde regelde volgens justitie alles voor internationaal drugsvervoer. Na invallen in 2015 vond de politie 42.000 euro in zijn kledingkast en cocaïne in het zwembad. Hoe een transportbedrijf uit Zeewolde – volgens het OM – als dekmantel fungeerde voor internationale cocaïnetransporten.

  1. Leo Halle met standbeeld in rijtje Cruijff, Moulijn, Lenstra: landskampioen met Go Ahead, vereeuwigd in Deventer
    PREMIUM
    VIDEO

    Leo Halle met standbeeld in rijtje Cruijff, Moulijn, Lenstra: landskampi­oen met Go Ahead, vereeuwigd in Deventer

    Coen Moulijn, Johan Cruijff en Abe Lenstra. In dat rijtje past nu ook Leo Halle (1906-1992). Voetbalcoryfeeën, geëerd met een standbeeld bij het stadion van hun club. Halle staat sinds vrijdag niet te missen bij De Adelaarshorst van Go Ahead, de club waar hij voor de oorlog uitgroeide tot (inter)nationale voetbalheld. Zoon Ben: ,,Die waardering zo veel jaren na zijn dood is zó bijzonder.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer