De Grote Poot in betere tijden, nog voor corona. Terrassen, auto’s, voetgangers en fietsers bij elkaar op de vierkante meter.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Poot in betere tijden, nog voor corona. Terrassen, auto’s, voetgangers en fietsers bij elkaar op de vierkante meter. © archief/Ronald Hissink

Hoe het autoluw maken van de Deventer binnenstad ondernemers en bewoners tegen elkaar opzet

Het terugdringen van autoverkeer in de historische Deventer binnenstad - Grote Poot, Vleeshouwerstraat en Kleine Overstraat - verhit de gemoederen. Voorstanders: ,,Dat in zó’n stukje binnenstad nog auto’s mogen komen, dat kan alleen in Deventer.” Tegenstanders: ,,De gemeente luistert niet naar ons.”

  1. Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken
    Liveblog

    Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken

    Kampioen worden zonder zelf te spelen is weliswaar niet zo fraai, maar bij Rohda Raalte zullen ze er niet om malen. De ploeg van Laurens Knippenborg keert volgend seizoen terug in de hoofdklasse. Ook vijfdeklasser Sallandia mocht eindelijk de champagnefles ontkurken. Dat geldt nog niet voor AZC, al zette de ploeg dankzij een 0-0 gelijkspel bij Robur et Velocitas wel een grote stap richting het kampioenschap. Er gebeurde nog veel meer op deze speeldag in het amateurvoetbal.

Deventer