Mike & Everhard Gerritsen in de nieuwe loods van Plastic Products & More in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike & Everhard Gerritsen in de nieuwe loods van Plastic Products & More in Zutphen. © Rob Voss

Hoe overleef je als ondernemer in coronatijden? ‘Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus’

Vader Everhard en zoon Mike Gerritsen zijn rasondernemers in Zutphen. Met hun bedrijven in de bouwwereld wisten ze de grote economische crisis van 2008 en een vernietigende brand in 2019 zakelijk te overleven. Wat kunnen ondernemers die lijden onder de coronamaatregelen van hun leren?   

Ze lijken veel op elkaar, Gerritsen senior en junior. Allebei zijn ze mager en hebben ze rusteloze ogen die heen en weer schieten in de kassen. Een kenmerk van hun brein dat kennelijk nooit stil staat om een zakelijk voordeel te verzinnen. De kijkers van vader Everhard stralen ook van pret. Na decennia van onderhandelen en ritselen ziet hij slim zakendoen vooral als spel. 

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer