Henk Vermeer, Erik Stegink, en Wim Groot Koerkamp, kopstukken van de BoerBurgerBeweging.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Vermeer, Erik Stegink, en Wim Groot Koerkamp, kopstukken van de BoerBurgerBeweging. © De Stentor

Hoe vanuit een onopvallend bedrijfspand in Deventer de monsterzege van BBB jarenlang werd voorbereid

met videoDoor de eclatante verkiezingszege van de BoerBurgerBeweging is Caroline van der Plas plots een van de bekendste politici van Nederland. Toch is de zegetocht van BBB niet enkel te danken aan het boegbeeld uit Deventer. Wie zijn de kopstukken achter Van der Plas en hoe hebben zij het monstersucces van BBB mogelijk gemaakt?

27 reacties

 • George Haan

  2 maanden geleden
  Alleen als de BBBeweging de huidige inertie in Den Haag en aanverwante instituties weet te kantelen naar een efficiëntere en socialere samenleving zal ik tevreden zijn...
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Heidi Daenen - Kraaij , je vergeet dat ze in alle provincies de grootste zijn geworden. Er zit meer gevaar in linkse tunnel visie. Dat hebben we gezien bij de biomassa centrales. Gewoon de uitstoot niet meerekenen. Je ziet het ook in het afwijzen van kernenergie. Elders worden kerncentrales gebouwd en hier doen we niets.
 • Heidi Daenen-Kraaij

  2 maanden geleden
  Zeer gevaarlijke partij , voor mens, dier en natuur !!! Vergeet niet dat 75 procent NIET op deze partij heeft gestemd !!! Zitten er alleen voor de Agrireuzen verder geen belang voor de burgers!!
 • Ap de Groot

  2 maanden geleden
  Schei toch uit met je jaren lange voorbereiding Dat zijn grote leugens Natuurlijk wel blij dat ze gewonnen hebben en nu het kaf van de koren scheiden Ga er voor
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Hopelijk is trippel b een heel kort verschijnsel