Volledig scherm
PREMIUM
Henk en Bea Wessels met opvolger Daniël in de ambachtelijke bakkerij. © FOTO HISSINK

Hofleverancier bakker Wessels opent na 131 jaar tweede zaak op toplocatie

Na 131 jaar broodbakken heeft hofleverancier en Echte bakker Wessels een tweede vestiging geopend in Deventer, aan de Constantijn Huygensstraat. Het is de vijfde generatie die de grote stap neemt. ,,Wessels twee zit op een toplocatie’’, meent de jongste telg, Daniël Wessels.

Een heerlijke zoetige geur dringt de neus binnen wanneer je de bakkerswinkel van Wessels aan de Spoorstraat in Deventer inloopt. Ambachtelijk broden liggen in alle soorten en maten op de houten planken in het schap.

Achter, in de bakkerij, zijn Henk (63), Bea (59) en Daniël (28) Wessels bezig met de voorbereidingen van de komende nacht. Net als vroeger wordt het meel afgemeten, chocoladevulling voor paaseitjes gewogen en liggen cakevormpjes gevuld met beslag te wachten voordat ze in de oven kunnen.

Sinds een paar maanden geleden wordt er meer afgewogen dan normaal. De familie Wessels heeft onlangs een tweede winkel geopend, aan de Constantijn Huygensstraat. Een grote stap in 131 jaar.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer