Hoge nood: brandweer Deventer bevrijdt vrouw die urenlang opgesloten zit op toilet

VIDEODe brandweer in Deventer heeft dinsdagavond een vrouw in nood gered. Ze zat opgesloten op het toilet in haar appartement in de binnenstad en kon er niet meer uitkomen. Middels een hoogwerker en een openstaand raampje ging de brandweer naar binnen om de vrouw uit haar benarde situatie te redden.

,,Bij de meldkamer kwam een melding dat een vrouw zat opgesloten in haar woning’’, vertelt woordvoerder Richard Meijer van de Veiligheidsregio IJsselland. ,,Maar het was onduidelijk of ze gewond was en of ze misschien klem zou zitten. Daarom zijn we met spoed uitgerukt, dus met optische en geluidssignalen.’’

Achteraf bleek dat de vrouw al twee uur in het toilet van haar appartement in een oud pakhuis aan de Roggestraat zat opgesloten. Ze kreeg de deur niet meer open. Door op de muren te bonken, probeerde ze de aandacht de trekken. ,,Een buurvrouw heeft daarop naar de meldkamer gebeld’’, zegt Meijer. 

Schreeuwen

Medewerkers van Toezicht en Handhaving van de gemeente Deventer gingen vervolgens ter plaatse en hoorden iemand door een openstaand raam schreeuwen. Maar omdat zij het pand niet konden betreden, lieten ze de brandweer komen. Die ging vervolgens met een hoogwerker naar boven en bracht verlossing. De vrouw had zelf geen telefoon bij zich op het toilet. ,,‘Want dan had ik wel een kennis gebeld’, zei ze’’, aldus Meijer. Een typisch geval dus van hoge nood.

Volledig scherm
De brandweer in Deventer rukte dinsdag uit voor een vrouw die zichzelf had opgesloten in haar toilet. © News United / Rens Hulman

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer