Kunstwerk bij hogeschool Saxion in Deventer. De school vreest krimp en banenverlies bij de vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstwerk bij hogeschool Saxion in Deventer. De school vreest krimp en banenverlies bij de vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Enschede. © Erna Lammers

Hogeschool Saxion in Deventer en Apeldoorn zet zich schrap voor krimp: 300 banen in gevaar

Hogeschool Saxion krijgt te maken met krimp. Als er niets verandert, gaat dat de komende jaren zo’n driehonderd banen kosten bij de hogeschool in Deventer, Apeldoorn en Enschede. Verdere internationalisering moet dat tegengaan.

Anka Mulder. voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxion, waarschuwt voor de gevolgen van de bevolkingskrimp. Dat gaat Saxion banen kosten.
Volledig scherm
Anka Mulder. voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxion, waarschuwt voor de gevolgen van de bevolkingskrimp. Dat gaat Saxion banen kosten. © Annina Romita

Anka Mulder, voorzitter van het college van bestuur van Saxion, waarschuwde gisteren in  de nieuwjaarsspeech voor medewerkers dat de hogeschool de gevolgen van krimp en de veranderende bevolkingssamenstelling gaat voelen. Nederland vergrijst. „Je merkt het nu al in het basis- en voortgezet onderwijs, dus komt het nu ook onze kant op”, aldus Mulder. „Lang niet iedereen is zich bewust van de gevolgen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer