Het ‘lege’ bedrijventerrein S/Park komt de komende weken vol te staan met honderden Scania-trucks.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ‘lege’ bedrijventerrein S/Park komt de komende weken vol te staan met honderden Scania-trucks. © Ronald Hissink

Honderden 'Russische' trucks gestald op industrieterrein in Deventer

Het vrijwel ongebruikte S/Park in Deventer wordt tijdelijk een grote parkeerplaats. De komende tijd zullen honderden vrachtwagens van Scania uit Zwolle op het bedrijventerrein gestald worden. De trucks waren bedoeld voor de Russische markt, maar het transportschip is door de oorlog in Oekraïne nooit aangekomen.

4 reacties

 • theo jansen

  2 maanden geleden
  Deze oorlog gaat natuurlijk ons ook economisch treffen maar een militaire overwinning van Poetin zou een ramp zijn voor heel Europa.Gelukkig doen Manpads zoals Javelin, Stinger en andere militair materiaal zoals de Turkse Baktyar killer drones hun werk goed.Terwijl het logge Russische leger zich ingraaft beweegt het Oekrainse leger zich in kleine groepen zich achter en tussen de Russische linies.Biden gaat nu ook lange afstand raketten leveren.Luchtoverwicht heeft Putin niet.Wat een vernedering.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Mooi voor voorraden naar Oekraïne...
 • Bart Alpha

  2 maanden geleden
  @Jan Beetje lastig. De havens van Oekraïne liggen nu stil omdat in die regio gevochten wordt. En is het nog de vraag of Rusland al betaald heeft. Als ze niet betaald hebben, dan gaat Scania zo'n aantal niet gratis weggeven. En als Rusland wel betaald heeft zullen ze Scania zullen ze alsnog dit aantal vrachtwagen willen zien omdat ze ervoor betaald hebben.
 • Jan van den Brand

  2 maanden geleden
  Schenk deze trucks maar aan Oekraïne.

Deventer