Volledig scherm
Bij de politie-actie dinsdagmiddag in het centrum van Deventer werd onder meer een arrestatieteam ingezet © News United / Adriaan de Kluiver

Hoofdpersoon grote politie-actie in Deventer binnenstad alsnog aangehouden in Apeldoorn

De 35-jarige Deventenaar die gistermiddag een massale politie-actie inclusief inzet van een arrestatieteam veroorzaakte op de Stromarkt, is later die avond alsnog aangehouden in Apeldoorn. Dat bevestigt de politie. 

Volgens bronnen zou hij op dat moment bij een bekende hebben verbleven in Apeldoorn. In die stad kon hij gisteravond alsnog aangehouden worden door de politie. Niet door een arrestatieteam, maar gewoon door collega’s in ‘blauw’, zegt woordvoerder Jacqueline Rustidge van de politie. Bij zijn arrestatie werd geen vuurwapen aangetroffen. De man zit op dit moment nog vast en wordt verhoord.

Mogelijk gewapend

De Stromarkt werd dinsdagmiddag korte tijd afgezet voor een zoektocht naar een mogelijk gewapende man. Toen de politie onderweg was naar een 35-jarige Deventenaar vanwege een ‘zorggeval’ ontstond via contact het beeld dat hij mogelijk gewapend zou zijn en misschien een gevaar zou vormen voor zijn omgeving of zichzelf. Daarom werd een arrestatieteam ingezet, dat binnenviel in een woning boven een poolcafé aan de Stromarkt. 

Kijkerspubliek

De actie met een volledig uitgerust arrestatieteam vond plaats midden in de binnenstad, bovendien werden meerdere toegangswegen afgezet. Dat ging met nogal wat politie-inzet gepaard. De actie bracht daarom veel kijkerspubliek op de been. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer