Hospice Deventer krijgt make-over dankzij team Run for Cancer: ‘Verpleeghuis is er af’

VIDEOVan een wat ‘kille’, klinische inrichting naar een warme, huiselijke sfeer. De gezamenlijke ruimtes in hospice De Winde in Deventer hebben een metamorfose ondergaan. Dat was niet gebeurd zonder de hulp van het 24-koppige team Run for Cancer uit Deventer van de Roparun. ,,Het verpleeghuis is er nu wel echt van af.’’

 1. Roparun 2020 afgelast vanwege coronavirus: ‘We kiezen voor gezondheid en veiligheid’
  Update

  Roparun 2020 afgelast vanwege coronavi­rus: ‘We kiezen voor gezondheid en veiligheid’

  De jaarlijkse Roparun gaat ook niet door vanwege het coronavirus. De organisatie laat weten een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing te hebben genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De estafetteloop, van Parijs naar Rotterdam en van Bremen naar Rotterdam, zou van 30 mei tot en met 1 juni plaatsvinden. Ook zou er een halve Roparun vanuit Almelo naar Rotterdam gehouden worden.
 2. Tegenstanders boos na aanleg kelderput glamping Bussloo: ‘Werk is zonder vergunning al begonnen’
  PREMIUM

  Tegenstan­ders boos na aanleg kelderput glamping Bussloo: ‘Werk is zonder vergunning al begonnen’

  Tegenstanders van een glamping in recreatiegebied Bussloo zijn in hun wiek geschoten. Beheerder Leisurelands heeft dinsdag een kelderput voor drinkwatervoorziening gegraven voor de glamping. Dat mag nog helemaal niet, vinden zij, omdat voor de camping met bijzondere tenten zoals een yurt (Mongoolse nomadentent) nog geen vergunning is verstrekt. Volgens de gemeente Voorst staat Leisurelands in zijn recht en mochten de werkzaamheden gewoon worden uitgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer