De Friese student Daniël Noorlander zit al drie weken op een camping omdat hij geen studentenkamer heeft kunnen vinden in Deventer. Dorien Tersteeg biedt hem nu aan tijdelijk bij haar in te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Friese student Daniël Noorlander zit al drie weken op een camping omdat hij geen studentenkamer heeft kunnen vinden in Deventer. Dorien Tersteeg biedt hem nu aan tijdelijk bij haar in te trekken. © Lenneke Lingmont

Hospita biedt Friese student in Deventer woonruimte aan: ‘Bizar dat hij op een camping moet zitten’

VIDEOAls het aan Dorien Tersteeg ligt, trekt de Friese student Daniël Noorlander bij haar in. De student, die archeologie studeert aan het Saxion, heeft nog geen kamer en zit noodgedwongen op een camping met zijn vader. Tersteeg woont in het buitengebied van Diepenveen bij Eikelhof. Ze heeft thuis genoeg ruimte, die ze graag met Noorlander deelt. 

  1. Lokale politiek kiest voor jongerenraad: symboliek of echt nuttig? ‘Geen groepje vwo'ers met ouders als raadslid’
    PREMIUM

    Lokale politiek kiest voor jongeren­raad: symboliek of echt nuttig? ‘Geen groepje vwo'ers met ouders als raadslid’

    Hoe zorg je ervoor dat de kloof tussen jongeren en de politiek kleiner wordt? Steeds meer gemeenten zien een jongerenraad als oplossing. Maar krijgen deze jeugdige burgers ook daadwerkelijk wat voor elkaar, of is zo'n raad alleen een mooi uithangbord voor de gemeente? We vragen het aan drie voorzitters van jongerenraden. ,,We merken dat er problemen spelen, maar dat jongeren daar niet zo snel mee komen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer