De Friese student Daniël Noorlander zit al drie weken op een camping omdat hij geen studentenkamer heeft kunnen vinden in Deventer. Dorien Tersteeg biedt hem nu aan tijdelijk bij haar in te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Friese student Daniël Noorlander zit al drie weken op een camping omdat hij geen studentenkamer heeft kunnen vinden in Deventer. Dorien Tersteeg biedt hem nu aan tijdelijk bij haar in te trekken. © Lenneke Lingmont

Hospita biedt Friese student in Deventer woonruimte aan: ‘Bizar dat hij op een camping moet zitten’

VIDEOAls het aan Dorien Tersteeg ligt, trekt de Friese student Daniël Noorlander bij haar in. De student, die archeologie studeert aan het Saxion, heeft nog geen kamer en zit noodgedwongen op een camping met zijn vader. Tersteeg woont in het buitengebied van Diepenveen bij Eikelhof. Ze heeft thuis genoeg ruimte, die ze graag met Noorlander deelt. 

 1. Na euforie van Gelredome zijn er kleine bekerzorgen voor gemuteerd GA Eagles, valkuil Vitesse in Almere ontwijken
  PREMIUM
  KNVB-BEKER

  Na euforie van Gelredome zijn er kleine bekerzor­gen voor gemuteerd GA Eagles, valkuil Vitesse in Almere ontwijken

  Na de glorie van Gelredome gloort voor Go Ahead Eagles woensdagavond alweer de volgende halte op in het tot dusver zo vrolijk stemmende voetbaljaar. In de eerste ronde van de KNVB-beker gaat het elftal van trainer Kees van Wonderen op visite bij Almere City FC. Met wat twijfelgevallen, mentale en fysieke zorgen én meerdere nieuwelingen in de basisformatie.
 2. Deventer gaat meten of motoren voor geluidsoverlast zorgen, of dat de herrie door iets heel anders komt
  PREMIUM
  8

  Deventer gaat meten of motoren voor geluids­over­last zorgen, of dat de herrie door iets heel anders komt

  Deventer neemt maatregelen na klachten over motoren die veel te veel decibellen produceren. De Wilhelminabrug en andere wegen in en rond de binnenstad voor motoren verbieden, gaat de gemeente te ver. Wel komen er metingen, waarbij camera’s vastleggen wie de overlast produceert. Want komen die extra decibellen wel door motoren of door iets heel anders? Motorrijders zijn tevreden, bewoners minder. „Wij hebben helemaal niet om het afsluiten van wegen gevraagd!”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer