Mieke Krottje met één van haar katten.
Volledig scherm
PREMIUM
Mieke Krottje met één van haar katten. © FOTO HISSINK

Huisdierenbezitter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’

De ruiming van de vliegende bom V1 die langs de A1 bij Wilp gevonden is, brengt bezitters van huisdieren in de problemen. Mensen die geen onderdak vinden bij familie of vrienden, kunnen op 8 maart doorbrengen in sporthal Jachtlust in Twello, maar voor huisdieren is daar geen plek. Mieke Krottje wil haar vier poezen niet in de steek laten en dreigt zich daarom in huis vast te ketenen.

Bewoners van 560 woningen, in Wilp en de gemeente Deventer, moeten hun huis verplicht verlaten. Huisdieren moeten van 7 tot 19 uur alleen thuis blijven of alsnog ondergebracht worden op een opvangadres. Tot woede van Krottje. ,,Als het wel veilig is voor mijn vier poezen, dan is het ook veilig voor mij’’, stelt de vrouw uit Wilp. ,,Als er iets gebeurt, is het belangrijk dat ik bij de poezen ben, anders raken zij in paniek. Ze hebben me nodig.’’

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer