Bestuurders van scholen in de regio zijn opgelucht dat alle klassen in het nieuwe schooljaar zijn voorzien van juffen en meesters, maar bij uitval dreigt direct een leeg klaslokaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurders van scholen in de regio zijn opgelucht dat alle klassen in het nieuwe schooljaar zijn voorzien van juffen en meesters, maar bij uitval dreigt direct een leeg klaslokaal. © ANP

Iedere klas na vakantie een eigen juf of meester, maar uitval zorgt direct voor problemen

Vrijwel alle basisschoolkinderen in Salland, Deventer en Achterhoek starten in het nieuwe schooljaar met een eigen juf of meester. Uitval leidt echter direct tot problemen, omdat het aantal vervangers steeds kleiner wordt.

  1. Klachten over 'bende' in Deventer binnenstad: 'De stank is niet te harden’
    PREMIUM
    6

    Klachten over 'bende' in Deventer binnenstad: 'De stank is niet te harden’

    Het deels afschaffen van de vertrouwde huis-aan-huisinzameling van glas en papier in Deventer verloopt niet vlekkeloos. In de binnenstad klagen inwoners over de (nieuwe) centrale inzamelpunten, waar je zelf het afval naar toe moet brengen. Kritiek: ze zitten snel vol, worden te weinig geleegd en veranderen geregeld in kleine vuilnisbelten. En als het vol is, wordt afval gedumpt. ,,De stank is niet te harden.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer