Volledig scherm
PREMIUM
Zo op het eerste gezicht oogt de Marke Zuid nog best oké, maar het schoolgebouw uit de jaren vijftig is in de winter niet warm te krijgen en in de zomer al snel snikheet. Vriend en vijand is het erover eens dat de vmbo-leerlingen van Deventer beter verdienen. De nieuwbouw kost echter twee keer zoveel als gedacht en niemand heeft elf miljoen euro op de plank liggen. © FOTO HISSINK

Iedereen in Deventer wil nieuwbouw vmbo, maar waar kun je 11 miljoen euro vandaan toveren?

Gefaseerd bouwen? Het geld dat op termijn met het afstoten van De Marke Noord naar de algemene middelen gaat, besteden aan de vmbo-nieuwbouw? Het zijn enkele van de suggesties waarmee de politiek woensdagavond kwam om te voorkomen dat een nieuw schoolgebouw voor de vmbo-leerlingen met zeven jaar moet worden uitgesteld. 

Vorige maand maakte het college bekend dat het nieuwbouw Marke-Zuid wil uitstellen, omdat het budget van 10,5 miljoen euro bij lange na niet toereikend blijkt. Er is nog een slordige 11 miljoen extra nodig. Bij de ramingen werd uitgegaan van 1600 euro per vierkante meter, maar de huidige kosten bedragen al snel 2500 euro per vierkante meter.

  1. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
    PREMIUM

    Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

    Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer