Iedereen kan straks in nieuwe Plant Xperience zien hoeveel werk er zit in een 'simpel’ cyclaampje

VIDEONegentig procent van de cyclamen in de Nederlandse winkels komt van Schoneveld Breeding in Wilp. Zestig procent van de Europese cyclamenmarkt is in handen van de Wilpse plantveredelaar. De Nederlanders doen zaken met zestig andere landen. Een groot deel van hun klanten zijn vandaag aanwezig, om de nieuwe Plant Xperience met eigen ogen te zien. 

Drie hectares kassen. 150 ton staal. 10.000 ruiten, tezamen 20 kilometer aan glas. 325 medewerkers, waarvan 250 in Wilp en de rest in Tanzania, in de eigen productielocatie. De cijfers van de nieuwbouw van het bijna negentig jaar oude kwekersbedrijf zijn indrukwekkend. De oorspronkelijke groentekweker ging in de derde generatie Schonevelds over naar Peter van de Pol. En die heeft de laatste jaren gewerkt aan een bloemendroom op een nieuwe plek. 

  1. Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Gezond was Aventus aan de Middelweg in Deventer al, maar de locatie is vanaf nu nóg gezonder. Na het vignet voeding, dat drie jaar geleden in de wacht werd gesleept, is nu dat voor roken, alcohol- en drugspreventie binnen en wordt gewerkt aan het bemachtigen van het derde vignet. De Deventer locatie is de proeftuin en het voorbeeld voor de rest van Aventus. Vandaag komt staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer