Park Nova is de nieuwe naam voor het stuk grond waar het oude Carinova-pand op staat. Straks moeten er appartementen komen aan de Zwolseweg in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Park Nova is de nieuwe naam voor het stuk grond waar het oude Carinova-pand op staat. Straks moeten er appartementen komen aan de Zwolseweg in Deventer. © Angelique Rondhuis

Iedereen mag meedenken over invulling appartementen aan rotonde in Zwolseweg Deventer

Er komen appartementen aan de rotonde Zamenhoffplein aan de Zwolseweg in Deventer. Hoeveel en op welke manier: daar mag iedereen over meedenken. Een deelauto of een gezamenlijk dakterras? Andere gemeenschappelijkheden? Grote of kleine appartementen? Het is aan de mensen die willen wonen op de plek waar nu nog het oude Carinova-gebouw staat. Eigenaar VanWonen vraagt mensen aan te geven wat ze zoeken, voordat de ontwikkelaar aan het tekenen slaat. Een compleet andere manier van woningbouw.

  1. Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders
    PREMIUM

    Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders

    Tien jaar lang werkten de Veluwse fotograaf Brand Overeem (74) en geschiedkundige Bert Paasman (80) tenminste één dag in de week aan hun boek over het bontgeschakeerde leven op de voornaamste landgoederen in Voorst, Putten en Nijkerk. Het land van de jonker is een 240 pagina’s tellend historisch document in woord en beeld, dat geen streekgenoot met liefde voor de geboortegrond zou mogen missen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer