Volledig scherm
De cidermakers van de IESSEL ciderij, Marin van Sprang en Rob le Rutte © Eigen foto

IESSEL cider in race voor Beste cider van Nederland

IESSEL cider, dat wordt gemaakt in de voormalige abdij Sion in Diepenveen, is in de race voor de verkiezing van Beste Cider van Nederland.

De verkiezing is een initiatief van internetplatform Foodlog. IESSEL cider is door de vakjury geselecteerd voor de finale. De ciders worden op 15 september tijdens Foodlog Live beoordeeld op diverse onderdelen, waaronder smaak. De beoordeling komt voor rekening van een vakjury en het publiek.

Hoogstamboomgaarden

De IESSEL ciderij maakt cider (vergist appelsap met ongeveer zes procent alcohol) van honderd procent sap van fruit uit hoogstamboomgaarden met oude rassen. Doelstelling van de IESSEL ciderij is het verwaarden van het hoogstamfruit uit de IJsselstreek. De ciderij wil op die manier bijdragen aan het behoud van de boomgaarden en de daar aanwezige oudeappel rassen, die niet zijn te vinden in de supermarkt. 

  1. Miljoenenproject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’
    PREMIUM

    Miljoenen­pro­ject verbreding A1 (bijna) geruisloos van start. ‘Niet met gele hesjes in de berm’

    Geen grootschalige protesten van omwonenden of natuurorganisaties die de barricade opgingen. Het megaproject rond de verbreding van de A1 gaat volgende maand van start na een (bijna) geruisloze voorbereiding. Met 400 miljoen euro en tien jaar werk één van de grootste en langstlopende infraprojecten van Rijkswaterstaat. ,,Ook wij profiteren van een bredere A1, daarom staan we niet met gele hesjes in de berm”, denkt John Relou van Belangenvereniging Bathmen

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer