Volledig scherm
IJsselloop over de Wilhelminabrug. © Foto PR

IJsselloop 2017 zonder halve marathon

DEVENTER - De 12de editie van de IJsselloop op 9 april lijkt nog ver weg, maar inschrijving is al mogelijk. Maar niet meer voor de halve marathon. Die afstand is vervangen door een 15 kilometer loop. Dat maakte de organiserende atletiekvereniging Daventria zondag bekend.

Deelnemers aan de volgende IJsselloop kunnen zich tot 26 maart volgend jaar inschrijven voor de 5, 10 en 15 kilometer. Voor kinderen tot 12 jaar is er elk jaar de speciale Kidsrun. Oudere kinderen kunnen zich ook aanmelden voor de 2 kilometer, naast de 1 kilometer. Ook dat is nieuw in 2017. De reacties van de deelnemers van vorig jaar leidden tot deze wijzigingen in de afstanden.

Het parcours is grotendeels gelijk gebleven. De finish is ook weer op de Brink.

Clinic
Aan de IJsselloop doen jaarlijks duizenden hardlopers mee. Ongeoefende hardlopers kunnen zich inschrijven voor een harloopclinic. De Stichting IJsselloop biedt deze samen met Daventria aan.

Samenleving
Naast een mooi hardloopevenement organiseren, wil Stichting IJsselloop ook iets betekenen voor de lokale samenleving. “Elk jaar zoeken we een goed doel dat past bij de IJsselloop,” vertelt Jan Henk. “Dit jaar is dat Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit fonds maakt zich sterk voor kinderen die in ons land in armoede opgroeien. Iedere deelnemer kan dit fonds steunen door een extra bijdrage over te maken bij je inschrijving van de IJsselloop.”

Inschrijven
​Hardlopers kunnen zich uiterlijk 25 maart 2017 inschrijven op www.ijsselloop.nl.
Op de website is ook informatie te vinden over het parcours, de starttijden en de hardloopclinics.Vrijwilligers die mee willen werken aan een geslaagde 12de editie kunnen zich daar ook melden.

Salland Zorgverzekeringen is, net als voorgaande jaren, de hoofdsponsor van het Deventer hardloopevenement.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer