Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Voss

IJsselloop moet nóg groter feest voor stad worden: kluisjes en massages mogelijk elders

VideoDeelnemers aan de IJsselloop konden zondag op loopafstand van de startplaats hun bagage achterlaten of genieten van een massage in het Boreelcomplex. Mogelijk moet de organisatie voor die activiteiten op zoek naar een andere locatie. Dat is afhankelijk van de plannen van de nieuwe vastgoedeigenaar van De Boreel.

De IJsselloop moet een feest voor Deventer zijn en met beperkte afstand tussen de start op de Boreel en de finish op de Brink slaagt de organisatie daar steeds beter in. Organisator Rob Sippe houdt wel rekening met een zoektocht naar een nieuwe plek voor de bagage en de sportmassages, nu De Boreel een nieuwe eigenaar heeft. ,,Mogelijk komt het Boreelcomplex er anders uit te zien, met meer winkels en restaurants. Dan is het maar de vraag of wij daar kunnen blijven’’, zegt Sippe.

 1. Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrienden afhaakten

  Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrien­den afhaakten

  Terwijl hij zijn springoefeningen doet in Valkenburg, kijken zijn vrienden van een afstandje toe. Zonder inspanning, zonder zweetdruppels, af en toen een slok van hun bier nemend. Gijs Esders (27) zakt nog een keer diep door zijn knieën, buigt zijn lichaam voorover en komt dan met die enorme krachtsinspanning. Omdat het op het programma staat. Maar de schaatser uit Deventer is alleen aan het trainen tijdens dit weekje weg in Zuid-Limburg. Omdat hij van de vriendengroep nog de enige is die zijn sportieve droom najaagt. En dat doet toch een beetje pijn.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer