Het doelgebied van het veld van VV IJsselstreek. IJsselstreek beklaagt zich over het onderhoud, volgens de gemeente is dat adequaat en zorgden engerlingen voor de slechte plekken.
Volledig scherm
Het doelgebied van het veld van VV IJsselstreek. IJsselstreek beklaagt zich over het onderhoud, volgens de gemeente is dat adequaat en zorgden engerlingen voor de slechte plekken. © VV IJsselstreek

IJsselstreek en gemeente Deventer steggelen nu over toestand van de velden; engerlingen slaan toe

Voetbalclub VV IJsselstreek de gemeente steggelen opnieuw over de velden. De twee liggen al langer overhoop over het gebruik van de velden, nu gaat het over het onderhoud van het speelterrein. ,,Met dit veld gaan we het nooit een jaar volhouden.”

IJsselstreek heeft de eerste wedstrijd al moeten afgelasten wegens de staat van het veld. ,,We zijn het een keer zat hoe de gemeente ons behandeld", zegt bestuurslid Gijsbert Demirel. Hij wijst er op dat het betreffende veld in mei in onderhoud ging. Met name de doelgebieden zien er slecht uit. ,,Het gras is helemaal niet opgekomen. Zeg nou zelf, dit kan toch niet? Hierop houden we het nooit een jaar vol.” Het tweede veld, dat Pickwick Players dit jaar gebruikt, ziet er volgens de club veel beter uit.

IJsselstreek beklaagt zich ook over stukgewaaid hekwerk langs de velden. ,,Ze beloven telkens reparatie, maar er gebeurt niks.” Bovendien zijn de tegels van het complex vies na sproeien met grondwater vorig jaar, waar ook voetbalclub Davo zich al over beklaagde. 

Conflict

Op de achtergrond speelt al jaren een conflict tussen IJsselstreek en de gemeente. De voetbalclub moet een van haar twee voetbalvelden inleveren, zodat de buren van rugbyclub The Pickwick Players daar terecht kunnen. De rechter stelt de gemeente Deventer, die het veld van IJsselstreek opeiste, in het gelijk. De voetbalclub is in hoger beroep.

Compensatie

In een mail aan de gemeente vraagt IJsselstreek om financiële compensatie, bijvoorbeeld door kosten voor het gebruik te verlagen. Volgens gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman zorgden engerlingen voor de slechte plekken. ,,Daar is onder meer opnieuw voor ingezaaid. Het veld dat Pickwick Players gebruikt mag er optisch beter uitzien, het veld van IJsselstreek is beter.” 

Het hekwerk wordt volgens hem volgens planning volgende week opgeknapt. Cambio gaat opnieuw bekijken hoe de tegels beter schoongemaakt kunnen worden. Volgens Stuurman is van compensatie geen sprake. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer