Tim werkt achter de receptie van woonzorgcentrum Humanitas, maar komt er ook in zijn vrije tijd om met de bewoners te kletsen.
Volledig scherm
Tim werkt achter de receptie van woonzorgcentrum Humanitas, maar komt er ook in zijn vrije tijd om met de bewoners te kletsen. © Rob Voss

Ik vraag niet om een woning, maar om een toekomst’

Zwerfjongeren belanden door financiële of verslavingsproblemen nogal eens in de crisisopvang, maar die versterkt de neerwaartse spiraal alleen maar, betoogt de Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN). Dat het ook anders kan, bewijst Humanitas, die jongeren in de problemen onderdak biedt in ruil voor ‘werk’ in het woonzorgcentrum in Deventer. ,,Ik vroeg niet om een woning, maar om een leven. Dat krijg ik hier terug.”

 1. Grootste ‘vuurwerkvondst ooit’ bestond mogelijk uit veel nepvuurwerk
  PREMIUM
  VIDEO
  1

  Grootste ‘vuurwerk­vondst ooit’ bestond mogelijk uit veel nepvuur­werk

  Bestond de ‘grootste vuurwerkvondst ooit’ die de Nederlandse politie eind vorig jaar samen met Duitse autoriteiten deed wel volledig uit vuurwerk? Daarover rijzen twijfels, nu mogelijk een deel van de vangst zou bestaan uit nepvuurwerk. Het zou gaan om dummy's, ongevaarlijk verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld winkelvitrines. Meerdere bronnen melden dit onafhankelijk van elkaar aan de Stentor.

Deventer