Daan Roosegaarde en Gerdi Verbeet bij Levenslicht, tijdelijk monument voor slachtoffers van de Holocaust, dat alleen in volle omvang te zien is in Rotterdam op 16 januari, daarna wordt het opgedeeld in kleine monumenten in zo'n 160 gemeenten in het hele land, waaronder Deventer.
Volledig scherm
Daan Roosegaarde en Gerdi Verbeet bij Levenslicht, tijdelijk monument voor slachtoffers van de Holocaust, dat alleen in volle omvang te zien is in Rotterdam op 16 januari, daarna wordt het opgedeeld in kleine monumenten in zo'n 160 gemeenten in het hele land, waaronder Deventer. © Marco De Swart

In de avond naar Roggestraat om bij lichtgevend kunstwerk Levenslicht Holocaust te herdenken

Ruim honderdduizend lichtgevende stenen gaan de komende weken naar 160 Nederlandse gemeenten. De oplichtende stenen zijn onderdeel va het tijdelijke Holocausmonument Levenslicht. Het Deventer Etty Hillesum Centrum zet speciaal 's avonds de deuren open om iedereen de gelegenheid te geven het lichtgevende kunstwerk te bewonderen en stil te staan bij het feit dat de oorlog 75 jaar geleden ten einde kwam. In de Roggestraat lichten straks de stenen op. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer