Rijk van Ginkel (l) en John Buijs helpen de 'zwaargewonde' Global Risk Advice-directeur Roderik Sommerdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Rijk van Ginkel (l) en John Buijs helpen de 'zwaargewonde' Global Risk Advice-directeur Roderik Sommerdijk. © Maarten Sprangh

In Deventer treft ‘Apeldoorns’ duo laatste voorbereidingen voor de oorlog: ‘Dit maakt ons scherp’

Tot vrijdag hadden ze elkaar nog nooit ontmoet. En morgen vertrekken Rijk van Ginkel (57) en John Buijs (59) namens de Apeldoornse hulporganisatie ZOA met z’n tweeën naar de oorlog in Oekraïne. Maar niet voordat ze eerst een veiligheidstraining bij Global Risk Advice in Deventer hebben afgelegd.

3 reacties

  • Karel Logica

    3 maanden geleden
    Ja Joop door slimmeriken zoals u zitten we juist in deze problemen, u moet de feiten even op een rijtje zetten en niet zomaar alles aan een wat niet waar is
  • Marian Schuit

    3 maanden geleden
    Alsof Trump een oorlog zou starten, hij is de enige president die geen oorlog begonnen is.
  • Joop v d Toolen

    3 maanden geleden
    Je kan net zo goed hier blijven, die Rus staat dalijk toch wel op ons Nederlandse stoepje. Over iets meer dan twee jaar zijn er weer verkiezingen in de vs ,mocht Donald Trump president worden ,haalt die eerst ZIJN kernwapens weg en draait dan zijn kanonnen om ,om zijn vriendje Poutin te helpen en dat is geen doemdenken maar vooruit zien.
  1. Huisartsen uit regio protesteren in Den Haag: ’Organisaties moeten niet bij alles zeggen ‘bel de huisarts maar’

    Huisartsen uit regio proteste­ren in Den Haag: ’Organisa­ties moeten niet bij alles zeggen ‘bel de huisarts maar’

    ‘Uw huisarts verzuipt!’ Treffender kunnen de huisartsen uit Deventer, Raalte en Luttenberg hun zorgen zoals getoond op het spandoek, niet verwoorden. Vanochtend verzamelden ze zich op het station in Deventer om de trein te pakken naar Den Haag. De paarse krokodil hebben ze bij zich. Die staat symbool voor de volgens huisartsen overbodige administratie waarmee ze te maken hebben.
  2. Deventer horecatycoon Sahin komt als winnaar uit gebakkelei over pand aan de Brink en is doos gebak rijker
    PREMIUM

    Deventer horecaty­coon Sahin komt als winnaar uit gebakkelei over pand aan de Brink en is doos gebak rijker

    Horecamagnaat Ayhan Sahin blijft huurder van de Brink 31. Vastgoedondernemers Paul Osewoudt en zijn zoon wilden Sahin uit het pand zetten via een kort geding, maar de rechter geeft vader en zoon Osewoudt geen gelijk. ,,Het enige dat deze zaak ons heeft opgeleverd, is dat Sahin nu wel betaalt’’, reageert Osewoudt senior op het verlies, dat hem ook nog een doos gebak kost.

Deventer