Kinderarts Eveline Berghout (links) en medisch psycholoog Yvette Krol aan het bed bij de 7-jarige Britt. Onder meer op de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis hanteren ze nu 'Comfort Talk'.
Volledig scherm
Kinderarts Eveline Berghout (links) en medisch psycholoog Yvette Krol aan het bed bij de 7-jarige Britt. Onder meer op de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis hanteren ze nu 'Comfort Talk'. © FOTO HISSINK

In Deventer Ziekenhuis hoor je straks nooit meer: Ik ga je nu een prik geven

Artsen en verpleegkundigen van het Deventer Ziekenhuis (DZ) gaan anders met hun patiënten communiceren. In plaats van 'ik geef je nu een prik' zeggen artsen straks bijvoorbeeld: 'ik ga nu het infuus aanbrengen'. Ja, dat maakt verschil.

 1. Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basisschool: ‘Schok dat juf Sophia dood was’
  PREMIUM
  VIDEO

  Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basis­school: ‘Schok dat juf Sophia dood was’

  Ze ziet haar nog lopen door school. Nel Smit-Hopperus Buma (90) bewaart warme herinneringen aan Sophia Bos, haar strenge maar gewaardeerde juf in Diepenveen. De Duitse bezetter haalde de Joodse juf al gauw van de basisschool. Nooit zou de Deventerse - vergast in kamp Sobibor - terugkeren, een lot waar Diepenveen pas veel later van hoorde. Bijna tachtig jaar na dato eert Diepenveen juf Sophia Bos (1900-1943) met een plaquette. ,,Dit had veel eerder moeten gebeuren.”
 2. Ex-Eagle Wout Droste avonturiert in het land van vuur en ijs: ‘Na onze bizarre handhaving zag ik het noorderlicht’
  PREMIUM

  Ex-Eagle Wout Droste avontu­riert in het land van vuur en ijs: ‘Na onze bizarre handhaving zag ik het noorder­licht’

  Almelo was mooi, Deventer prachtig, het avontuur op IJsland magisch. Amper drie maanden laveert Wout Droste over het eiland in de Atlantische Oceaan, maar de indrukken zijn voor de eeuwigheid. Vulkanen, gletsjers en een bizar sportief heldenepos doen de 32-jarige oud-speler van Go Ahead Eagles glimmen van trots. En de slotakte moet nog worden geschreven. Zaterdag sluit Droste met IA Akranes het seizoen af met de onverwachte bekerfinale tegen landskampioen Vikingur Reykjavik.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer