Het schoolgebouw aan de Wittenstein in Borgele, waarin vanaf medio december 100 vluchtelingen worden gehuisvest.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schoolgebouw aan de Wittenstein in Borgele, waarin vanaf medio december 100 vluchtelingen worden gehuisvest. © Gemeente Deventer

In dit oude schoolgebouw in Deventer vinden 100 vluchtelingen tijdelijk onderdak

Deventer reikt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de helpende hand. Vanaf medio december krijgen honderd vluchtelingen tijdelijk onderdak in het voormalige schoolgebouw aan de Wittenstein in de wijk Borgele. Daar kunnen zij maximaal een half jaar terecht. De omwonenden zijn daarover zojuist geïnformeerd.

4 reacties

 • Hans Corneille

  1 maand geleden
  Ik hoop toch dat er nog wandjes tussen de bedden komen, een beetje privacy verdient elk menselijk wezen, in de gevangenis hebben ze het beter voor elkaar.
 • Vermolen

  2 maanden geleden
  Als asielzoek centra 's vol zitten dan is het genoeg. Nederland zit prop vol....stop.
 • J wolters

  2 maanden geleden
  heeft carlo weer fijn geregeld he? vang ze eens op de worp op kijken of ie dan nog zo blij is
 • M V

  2 maanden geleden
  In Deventer worden al veel vluchtelingen opgevangen ( Schalkhaar) Nu ook tijdelijk op Borgele, maar tijdelijk kan ook erg lang worden je weet het maar nooit met de Gemeente,ben benieuwd wat de omwonenden er van vinden!
 1. Mini-opslagbedrijven uitkomst bij ruimtegebrek; in Deventer opent Spacewinner haar derde locatie
  PREMIUM

  Mi­ni-opslagbe­drij­ven uitkomst bij ruimtege­brek; in Deventer opent Spacewin­ner haar derde locatie

  Statisch en saai. Zo zien ze er vaak uit, de gebouwen voor mini-opslagverhuur. Maar eenmaal binnen tref je schatkamers vol emotionele waarde, praktische oplossingen en levensverhalen. Joost Klein Snuverink en Lucas de Boer weten er alles van. Naast filialen in Zwolle en Enschede heeft Klein Snuverink vorige week een derde locatie van Spacewinner geopend in zijn eigen woonplaats Deventer. ,,Het fenomeen ‘ontspullen’ kennen we in Nederland niet’’, zegt de eigenaar van het ruimteverhuurbedrijf.

Deventer