Volledig scherm
© ANP

In juli is duidelijk of Voorster buitengebied glasvezel krijgt

1300 adressen in het Voorster buitengebied komen potentieel in aanmerking voor een glasvezelverbinding. De animo onder de betrokken burgers en bedrijven wordt tot de aanmelddeadline van 9 juli geïnventariseerd. Als minimaal 50 procent van alle adressen meedoet, gaat de aanleg van een glasvezelnetwerk door. Deze ondergrens geldt voor een groter gebied dan alleen de gemeente Voorst.

Naast  het buitengebied van de gemeente Voorst vallen ook delen van de gemeenten Brummen, Zutphen, Apeldoorn, Rozendaal en Rheden onder het projectgebied noord en midden Veluwe. Het gaat om gebieden waar nu nog geen glasvezel- of coaxkabel ligt. 

Ambassadeurs

Volgens Voorster wethouder Harjo Pinkster komen er verspreid over het projectgebied vier voorlichtingsbijeenkomsten waarvan één bijeenkomst in de gemeente Voorst. Een belangrijke rol bij het opstuwen van het aantal deelnemers  is weggelegd voor lokale (glasvezel)ambassadeurs. De gemeente probeert die momenteel met behulp van dorpsbelangenverenigingen te werven.

Bij het bereiken van een percentage van minimaal 50 procent gaat het bedrijf EQT naar verwachting begin 2019 over tot aanleg van het glasvezelnetwerk, aldus Pinkster. Deelnemers kunnen kiezen tussen een maandelijkse bijdrage van 12,50 euro of een eenmalig afkoopbedrag van 1600 euro. Deze bedragen zijn exclusief de kosten die de provider (internetaanbieder) rekent.

EQT nam begin dit jaar CIF over, dat de aanleg van glasvezel in het buitengebied uitvoert.  Dit gebeurt onder de campagnenaam 'Glasvezel buitenaf.' Kijk op www.glasvezelbuitenaf.nl voor meer informatie.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer