Volledig scherm
Links de vernielde ruit in de supermarkt, die inmiddels provisorisch is hersteld. © Sander Lindenburg

Inbraak verpest beacons-feestje in Jumbo supermarkt Deventer

DEVENTER - Door het vernielen van een ruit is woensdagmorgen omstreeks 4:30 u. ingebroken in de Jumbo supermarkt in het winkelcentrum Colmschate in Deventer. De inbraak is extra ongelukkig, omdat de supermarkt op deze dag de landelijke primeur heeft van beacons-technologie tussen de schappen. Door die techniek worden klanten tijdens het winkelen voorzien van extra informatie op hun mobiele telefoon.

De dader(s) kwamen binnen door de zijruit naast de voordeur van de winkel te vernielen. Ze wisten te ontkomen.,,Ze hebben een heel partij rookwaar meegenomen. Een flinke schadepost'', zegt eigenaar Hans Kok van de Jumbo supermarkt.

Beacon
Vandaag begint in zijn winkel - zoals gepland - het bedienen van klanten met beacon-technologie. Dat houdt in dat als een bezoeker de bluetooth van zijn mobiel heeft aangezet hij of zij bij het broodschap of bij de wijnen extra informatie krijgt. Dat is geen reclamefoldertaal, maar extra informatie over bijvoorbeeld de streek waar de wijn vandaan komt.

Verzekering
Kok wil en kan door de inbraak geen feestelijke start maken met zijn moderne techniek. ,,Ik ben eerst vanmorgen een hele tijd met de politie in gesprek geweest en ben nu nog met de verzekering bezig. En verder gaat mijn aandacht uit naar de klanten. De beacons zijn wel aangezet vandaag, maar we moeten later maar eens kijken of we er in de pers bij stilstaan''.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer