Volledig scherm
Jaman vlak voor een optreden op het Grote Kerkhof in Deventer. © FOTO HISSINK

Inbraakpoging bij nieuwe zaak van Deventer volkszanger Jaman

Dieven hebben gisternacht geprobeerd in te breken in het kantoor van JM Music in Olst, het nieuwe bedrijf van de Deventer volkszanger Jaman. Volgens Jan Willem van Engelen, zoals de zanger echt heet, is er niks weggehaald.

Volgens Van Engelen bleef het bij een inbraakpoging en zijn de inbrekers niet in het pand binnen geweest. ,,Ik denk dat ze gestoord zijn door iemand.” De zanger was maandag de hele dag voor opnames in een studio in Etten-Leur en trof dinsdagavond een plas water in zijn kantoor aan, onder een raam waar geprobeerd was naar binnen te komen.

Van Engelen begon ruim een jaar geleden met een vriend en zakenpartner Michael Smit JM Music. Het managementbureau heeft zo’n vijftien artiesten onder contract staan, heeft een eigen platenlabel en een cd-perserij. De zaken gaan goed, zegt hij. ,,We zijn met ieder 250 euro aan het bedrijf begonnen en het loopt erg goed. We gaan ook uitbreiden.”

Businessseat

Van Engelen vermoedt dat de aandacht die hij krijgt voor zijn bureau en zijn muziek inbrekers op een idee heeft gebracht. ,,We hebben nu ook een businessseat bij Go Ahead Eagles. Daaruit leiden mensen misschien af dat het me goed gaat.” Jaman heeft aangifte van de diefstalpoging gedaan.

De Deventer zanger kreeg eind vorig jaar zijn eerste gouden plaat voor zijn single Zoals het toen was. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer