In de Deventer binnenstad zijn de afvalbakken regelmatig vol. Voller dan voorheen. Volgens de gemeente een gevolg van de coronacrisis: mensen nemen meer dan ooit eigen eten en drinken mee. Of ze halen af en willen veel verderop pas hun afval kwijt.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Deventer binnenstad zijn de afvalbakken regelmatig vol. Voller dan voorheen. Volgens de gemeente een gevolg van de coronacrisis: mensen nemen meer dan ooit eigen eten en drinken mee. Of ze halen af en willen veel verderop pas hun afval kwijt. © Quinta Holthuis

Ineens boordevolle prullenbakken in Deventer binnenstad: gemeente gaat tijdelijk kliko's bijplaatsen

De afvalbakken in de Deventer binnenstad zitten met enige regelmaat veel te vol. Bezoekers proppen er bij in of leggen afval bovenop de bakken. Maar eigenlijk werkt het nieuwe gescheiden systeem juist hartstikke goed, evalueerde de gemeente net voor de lockdown. En toen ging het mis.

  1. Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’
    PREMIUM

    Politie­agent Henk de Man is de negatieve beeldvor­ming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’

    Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer