Rechts het pand in Voorstad dat voor bijna een miljoen euro wordt opgeknapt. Op de gevel prijkt nog het bord van Villa Voorstad. Links de school waar tot voor de Windroos in zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts het pand in Voorstad dat voor bijna een miljoen euro wordt opgeknapt. Op de gevel prijkt nog het bord van Villa Voorstad. Links de school waar tot voor de Windroos in zat. © de Stentor

Ineens miljoen euro voor pand in Deventer Voorstad? ‘Klap in gezicht’ voor buurtinitiatief, dat daar onlangs vertrok

Bijna een miljoen euro voor een opknapbeurt van een pand in de Bierstraat. In Voorstad en een deel van de politiek is verbazing over dat voorstel van de gemeente Deventer. Terwijl buurtinitiatief Villa Voorstad onlangs noodgedwongen het pand verliet, nadat de huur een obstakel bleek. Villa Voorstad spreekt van ‘een klap in het gezicht’, de gemeente van een prima en goed uit te leggen deal.

 1. Deventer zorginstelling Carinova schiet zorgbonus van 1000 euro voor: ‘Het is belangrijk om onze waardering te tonen’’
  PREMIUM

  Deventer zorginstel­ling Carinova schiet zorgbonus van 1000 euro voor: ‘Het is belangrijk om onze waardering te tonen’’

  De ouderenzorgorganisatie Carinova met locaties in Deventer en Salland, gaat de zorgbonus van 1000 euro zelf voorschieten. De overheid beloofde deze bonus aan zorgverleners die keihard werken om corona te bestrijden. Maar door een bureaucratische discussie in Den Haag over wie en in welke functie recht heeft op die bonus, is het voor zorgverleners lang wachten op de financiële erkenning.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Griekenland en Turkije
  Play

  Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Grieken­land en Turkije

 2. Noodkreet zorg: 'Nederlanders, kom alsjeblieft weer helpen!'
  Play

  Noodkreet zorg: 'Nederlan­ders, kom alsje­blieft weer helpen!'

Deventer