Volledig scherm
PREMIUM
De binnenkant van de synagoge. Als het aan ondernemers Ayhan Sahin ligt, komt de foodhall in het rijksmonument er alsnog. © archief

Initiatiefnemer foodhall in Deventer synagoge geeft niet op

De Deventer horeca-ondernemer Ayhan Sahin legt zich niet neer bij de weigering van de gemeente om een foodhall in de Joodse synagoge in de binnenstad toe te staan.

Als het aan Sahin ligt, is het laatste woord over een foodhall in de synagoge in nog niet gezegd. Sahin overweegt met pandeigenaar Carlus Lenferink het besluit van de gemeente om geen vergunning te verlenen aan te vechten. ,,We zijn het er niet mee eens’’, reageert Sahin.

  1. Meteoroloog Jordi Bloem: ‘Hyperlokale hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspellen’

    Meteoro­loog Jordi Bloem: ‘Hyperloka­le hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspel­len’

    Hagelstenen zo groot als knikkers. Ze vielen woensdagavond bijna vanuit het niets met bakken uit de lucht boven delen van Deventer. De neerslag van klompjes ijs hield enkele minuten aan en zorgde lokaal voor flinke schade. Slechts een paar kilometer verderop gebeurde daarentegen praktisch niets. Hoe kan dat? Volgens meteoroloog en weerman Jordi Bloem van MeteoGroup ging het om typische zomerhagel: ,,Die valt alleen zeer lokaal en is bijna niet te voorspellen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer