Volledig scherm
PREMIUM
De binnenkant van de synagoge. Als het aan ondernemers Ayhan Sahin ligt, komt de foodhall in het rijksmonument er alsnog. © archief

Initiatiefnemer foodhall in Deventer synagoge geeft niet op

De Deventer horeca-ondernemer Ayhan Sahin legt zich niet neer bij de weigering van de gemeente om een foodhall in de Joodse synagoge in de binnenstad toe te staan.

Als het aan Sahin ligt, is het laatste woord over een foodhall in de synagoge in nog niet gezegd. Sahin overweegt met pandeigenaar Carlus Lenferink het besluit van de gemeente om geen vergunning te verlenen aan te vechten. ,,We zijn het er niet mee eens’’, reageert Sahin.

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer