Volledig scherm
Beeld uit mei van dit jaar. Werknemers kijken hoe het laatste Veronica Magazine van de band liep. Alles wordt nu geveild, ook de drukpersen. © archief/Rob Voss

Inventaris Roto Smeets Deventer onder de hamer; gigantische drukpersen en complete papiervoorraad te koop

De inventaris van de failliete Deventer drukkerij Roto Smeets gaat in december onder de hamer. De persen komen niet in de openbare verkoop, maar worden onderhands verkocht. Bij de te verkopen inventaris horen vijf rotatiediepdrukpersen. 

Ook vijf andere drukpersen gaan in de verkoop. Net als veel andere grote machines, zoals ‘bindstraten’, sealmachines en hechtmachines. Wat het allemaal moet gaan kosten, is nog niet bekend. Volgens industrieel veilinghuis Netbid, dat de veiling doet, wordt de komende dagen meer duidelijk over de prijzen.

Behalve machines gaat ook de totale papiervoorraad onder de hamer, net als al het kantoormeubilair. Ook is er volgens het veilinghuis een gigantische hoeveelheid reserve-onderdelen. De veiling is op 12 december; 4 december is al een kijkdag. Kijken kan ook op afspraak. 

50.000 vierkante meter

Wat er met het gigantische complex van Roto Smeets gaat gebeuren, is nog altijd niet bekend. Curator Coen Houtman gaf eerder aan in december een verkoopstrategie te gaan bepalen voor het complex aan de Hunneperkade. Over de prijs laat hij zich niet uit, om zijn onderhandelingspositie niet te verzwakken. In de Deventer politiek is nog niet gesproken over de toekomst van het terrein. Het gaat om een complex met een oppervlakte van 50.000 vierkante meter. 

1931

De bekende Deventer drukkerij ging dit voorjaar failliet. Het bedrijf kwam in 1931 vanuit Leiden naar Deventer. Toen nog als de N.V. Nederlandsche Diepdruk Inrichting. Bij Roto Smeets werden tot het faillissement grote publieksbladen gedrukt, zoals de Donald Duck en Veronica Magazine. 

Het veilinghuis maakte onderstaande video in de verstilde fabriek: 

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer