Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen uit de wijk het Rode Dorp vermaken zich in het door de buurt neergezette zwembad aan de Landstraat in Deventer. © Wesley de Vries

Inwoners Rode Dorp Deventer in actie tegen weghalen buurtzwembad

Bewoners van de wijk het Rode Dorp in Deventer zijn laaiend over het bericht dat ze hun zelf aangelegde buurtzwembad moeten weghalen bij de Landstraat. Ze dienen een bezwaarschrift in bij de gemeente, die wil dat het zwembad wordt weggehaald.

Kinderen met luchtbedden, opblaaskrokodillen en snorkels in het water en tevreden toekijkende ouders aan de kant. Tweeënhalve maand lang genoten inwoners van het Rode Dorp in Deventer van een zelf neergezet zwembad in de Landstraat. Tot aan dit weekend. Buurtbewoners kregen tot hun verbazing via een medewerker van Team Toezicht & Handhaving te horen dat het zwembad dit weekend om veiligheidsredenen van de gemeente weggehaald moest worden.

  1. Eis: 32 maanden voor Deventenaar die in Oldenzaal door het lint ging

    Eis: 32 maanden voor Devente­naar die in Oldenzaal door het lint ging

    Op 25 maart dit jaar komt er rond een uur of negen in de avond een paniektelefoontje binnen bij de 112-alarmcentrale. Terwijl er op de achtergrond huilende kinderen te horen zijn en er een ruit kapot wordt geslagen, hoort de centralist een vrouw uit Oldenzaal uitroepen dat haar vriend net is neergestoken door haar ex-man. “Hij is helemaal gek geworden, hij slaat nu het raam kapot, hij staat voor de deur”, roept ze.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (90%)
  • Hij kan er zeker mee door. (5%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (3%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (2%)
3271 stemmen