Volledig scherm
Voetbalclub SV Helios in Deventer doet mee met de ‘Meest Duurzame Sportclub van Nederland’-wedstrijd en gaat plastic flessen inzamelen voor hergebruik. © Eigen foto

Inzamelen plastic flessen levert vijftien sportclubs geld en duurzame titel op

Met plastic flessen sparen meedingen naar de titel 'Meest Duurzame Sportclub van Nederland'. Sportclubs in Nederland kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd van mineraalwatermerk Bar-le-Duc. In de provincies Overijssel en Gelderland hebben de eerste clubs zich ingeschreven.

Het mineraalwatermerk organiseert de wedstrijd om groen denkende sportclubs in Nederland een podium te bieden. De vijftien winnende clubs krijgen heel 2019 een plastic recycling-service aangeboden door het mineraalwatermerk, dat de gebruikte plastic flessen bij de sportclubs ophaalt en verwerkt tot nieuwe. Naast de titel en het hergebruik, winnen de clubs 1.000 euro om de duurzaamheid verder te verbeteren.

Wens

Sportclubs die willen meedingen naar de titel 'Meest Duurzame Sportclub van Nederland' kunnen zich tot 15 november aanmelden. De clubs moeten aangeven wat ze al doen aan duurzaamheid, hoe ze de prijs van 1.000 euro willen inzetten om nog duurzamer te worden en welke duurzame wens over vijf jaar bij hun sportclub praktijk moet zijn.

SV Helios uit Deventer is één van de eerste clubs in Overijssel, die zich heeft ingeschreven voor de wedstrijd. Marcel Groot Hulze van SV Helios: ,,Met het oog op onze nieuwbouw is duurzaamheid een belangrijk thema voor ons. Dit initiatief sluit hier perfect bij aan."

In Gelderland zit Avv Columbia uit Apeldoorn in de voorhoede als het gaat om aanmelding voor de wedstrijd. Kantinebeheerder Hendri Regterschot: ,,Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het is een thema waar wij als club als geruime tijd mee bezig zijn. Deze wedstrijd helpt onze vereniging om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.”

Volledig scherm
Volgens Hendri Regterschot heeft Avv Columbia in Apeldoorn duurzaamheid hoog in het vaandel. De voetbalclub doet mee aan de ‘Meest Duurzame Sportclub van Nederland’-wedstrijd. © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer