Volledig scherm
Brand Deventer. Foto: Wilko ten Dam

Inzamelingsactie voor door brand getroffen student Deventer

DEVENTER - De Saxion hogeschool is een inzamelingsactie begonnen voor de Amerikaanse student Navar Rodriguez (29), die vorige week bij de brand in zijn appartement alles kwijtraakte. De student was hiervoor niet verzekerd.

Vorige week donderdag brak er brand uit in een appartement aan de Kleine Overstraat. Op het moment dat de brand uitbrak was Rodriguez niet thuis, maar onderweg naar de hogeschool. Door de brand raakte hij zijn onderdak en al zijn bezittingen kwijt.

Waardoor de brand ontstond is nog onbekend. Rodriguez heeft zelf wel een vermoeden. “Twee weken geleden was er een grote lekkage in mijn appartement. Ik ben bang dat het water in aanraking is gekomen met een elektriciteitskabel en dat zo vuur is ontstaan”, zo meldt hij op de website van de Saxion Hogeschool.

Een docent van de academie is een inzamelingsactie gestart voor de Amerikaanse student. In de hogeschool in Deventer is een doos geplaatst waar kleding, geld of andere donaties voor de student in gelegd mogen worden.

Broer
Ook de broer van Navar, die in Amerika woont, is een inzamelingsactie gestart om zijn broertje te helpen. Via de website gofundme.com roept hij mensen op om geld te doneren. Inmiddels staat de teller al op 1490 dollar.

Het duurt minimaal een maand tot het appartement weer leefbaar is. Tot hij weer onderdak heeft logeert de student afwisselend bij medestudenten van Saxion. .

Volledig scherm
De verwoeste woning van Navar Rodriguez

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer