Volledig scherm
PREMIUM
Een still uit het filmpje dat de gemeente Deventer heeft gepubliceerd. © Gemeente Deventer

Irritatie en teleurstelling over filmpje dat gemeente Deventer liet maken voor WK tijdrijden

Een nieuw filmpje over het WK tijdrijden voor merkenteams dat de gemeente Deventer probeert binnen te halen, is niet overal met gejuich ontvangen. Vooral het feit dat nog geen definitief besluit over het miljoenen kostende evenement is genomen, maakt dat het filmpje her en der voor wrevel zorgt.

Deventer voert al maandenlang gesprekken over het organiseren van het WK tijdrijden voor merkenteams, officieel het World Championship Team Time Trial (WCTTT) geheten. Woensdag publiceerde de gemeente een filmpje, dat in opdracht van de gemeente is gemaakt, met als doel de stad te ‘enthousiasmeren’ voor wat mogelijk komen gaat. VVD-raadslid Roderic Rosenkamp begrijpt hier niets van, zegt hij. ,,Hoe kun je dit nou doen? Binnen de gemeenteraad bestaan grote twijfels over dit evenement, vooral vanwege de kosten. Waarom zou je dan een filmpje naar buiten brengen, terwijl de kans reëel is dat het feest niet doorgaat? Hier had de gemeente gewoon moeten wachten; de timing is bijzonder pijnlijk. ”

  1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

    Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

    Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer