Cor Pierik en Caroline van der Plas in gesprek.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor Pierik en Caroline van der Plas in gesprek. © Ronald Hissink

Is Caroline van der Plas eerlijk met cijfers? De BBB-icoon in discussie met CBS-man Cor Pierik

op neutraal terreinIn de serie ‘Op Neutraal Terrein’ kruisen streekgenoten de degens. Ze koesteren raakvlakken én tegenstellingen. Vandaag Caroline van der Plas uit Deventer, de fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) in de Tweede Kamer, en Cor Pierik uit Genemuiden, al 32 jaar de man van de harde cijfers uit de landbouw. Hij werkt voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

32 reacties

 • H Schubert

  2 maanden geleden
  Is ons Kabinet eerlijk over cijfers? Zijn ze transparant? Wat als? Ik bedoel maar! Daar heb ik zo mijn twijfels over. En ik ben zeker niet de enige. En nee, ik ben geen 'Wappie'!
 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  @Martin Eigendom: klopt. Het is mooi in beeld gebracht: halve waarheid en gemanipuleerd.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Leos Vriend, 42 en 24 vindt ik geen jonge gasten en uit de leeftijden en woonplaatsen kan ik en waarschijnlijk ook de heer Garthoff niet opmaken welke connecties deze daders hebben. Maar misschien bent u meer inside in de daderskringen.
 • Leos Vriend

  2 maanden geleden
  @Garthoff, misschien gewoon de media volgen? tot nu toe is een aantal van hen veroordeeld, allemaal jonge gastjes, verreweg het merendeel geen enkele band met boeren.
 • J.F. Garthoff

  2 maanden geleden
  Wel opvallend dat mevrouw van der Plas weet dat de vuil, mest en asbeststorters op de snelwegen jongeren zijn die elkaar gek maken. Weet zij meer dan de politie die ze maar niet te pakken krijgt? Misschien eens op neutraal terrein een vervolg gesprek.

In samenwerking met indebuurt Deventer