Is het voor jongeren cool om depressief te zijn? ‘Sommige kinderen hebben hun afscheidsbriefje al geschreven’

VideoWat is er aan de hand met het mentale welzijn van onze jongeren? Het aantal zelfmoorden onder hen neemt schrikbarend toe. Worden ze opgezweept door sociale media? En wat kun je als ouders doen?

‘Geen gemekker snijden is lekker’, is een grappig bedoelde sticker die in appgroepen van jongeren rondgaat. Op het plaatje zie je een pols vol bloederige krassen. In winkels ligt volop kleding met opdrukken als ‘I’m depressed’ of ‘Ik haat mensen’ of ‘push me to the edge, all my friends are dead’ (‘duw me naar de rand, al mijn vrienden zijn dood’). Die laatste komt uit een rapnummer, waarin de rapper een doodswens heeft.

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer