Is het voor jongeren cool om depressief te zijn? ‘Sommige kinderen hebben hun afscheidsbriefje al geschreven’

VideoWat is er aan de hand met het mentale welzijn van onze jongeren? Het aantal zelfmoorden onder hen neemt schrikbarend toe. Worden ze opgezweept door sociale media? En wat kun je als ouders doen?

‘Geen gemekker snijden is lekker’, is een grappig bedoelde sticker die in appgroepen van jongeren rondgaat. Op het plaatje zie je een pols vol bloederige krassen. In winkels ligt volop kleding met opdrukken als ‘I’m depressed’ of ‘Ik haat mensen’ of ‘push me to the edge, all my friends are dead’ (‘duw me naar de rand, al mijn vrienden zijn dood’). Die laatste komt uit een rapnummer, waarin de rapper een doodswens heeft.

  1. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
    PREMIUM

    Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

    De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer