Impressie van het vernieuwde onderkomen van het poppodium in het Deventer havengebied.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het vernieuwde onderkomen van het poppodium in het Deventer havengebied. © businesscase Burgerweeshuis

Is ingewikkelde cocktail van Burgerweeshuis en Deventer schouwburg het geld en de risico’s waard?

Als Deventer kiest voor een vernieuwbouw van het Burgerweeshuis en schouwburg kost dat bijna 50 miljoen én meer jaarlijkse subsidies. Na flink wat onderzoeken, protesten en politieke vergaderingen wikt en weegt Deventer.

7 reacties

 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  De nieuwbouw op het RotoSmeets-terrein is zo’n tweehonderd meter van de Stiho-loods verwijderd. De woningen aan de Mr. de Boerlaan, waarvan er een aantal vijf jaar geleden ook al stonden, trouwens ook, maar dat argument speelde toen kennelijk niet voor de VVD. Waar kan volgens die partij dan wel een poppodium komen? De schouwburg ligt vrijwel direct tegen woningen aan, net als het huidige Burgerweeshuis. Dat kan dan dus ook niet. Ergens in de uiterwaarden van de IJssel?
 • Remi lubberink

  2 maanden geleden
  We kunnen ons wel weer opmaken voor een fikse verhoging van de gemeentelijke belastingen. Jammer voor de mensen die al zo weinig te besteden hebben, die betalen dus voor iets en dat iets kunnen ze ook zelf niet eens gebruik van maken. Het is voor iedereen of je doet het niet als gemeente. Maar gemeente deventer verspilt al jaren lang geld aan bedrijven die verliezen lijden, als de scheg, mimiek, schouwburg. En projecten waar verkeersveiligheid, alleen maar 10 keer op de schop gaat.
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Waarom komen beide partijen niet met twee benen op de grond? Koop die loods, knap ‘m op, breng de nodige voorzieningen, inclusief een goede geluidsisolatie, aan en vergeet voorlopig de tweede zaal. Wat ik op de plaatjes zie, lijkt me trouwens een gelikte poptempel zonder rauw randje. In mijn ervaring, wel van jaren her, boden kale, onopgesmukte, slordige ruimtes het beste podium voor popmuziek. Wat ik mis is de opbrengst van het huidige Burgerweeshuis na het vertrek van het poppodium.
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  @Martjn Geertsema: er is ook nog een kleine zaal voor 275 bezoekers. Dan kom je op bijna 160.000 netto bezoekers. Maar dan nog is die €145.000.000 volkomen fantasie. Waarschijnlijk berekend door dezelfde club die voorspelde dat Almere winst zou maken op de Floriade. Het verlies is ongeveer honderd miljoen geworden.
 • K. van Venen

  2 maanden geleden
  Geluidsoverlast...dan moet je niet in het centrum van de stad gaan wonen.

In samenwerking met indebuurt Deventer