Volledig scherm
Rob Dekay © Photography: Rens Dekker

Is Rob Dekay uit Deventer nu al ontmaskerd als De Mol? Deze oplettende kijker denkt van wel

Het tv-programma Wie Is De Mol? is nog niet zo lang onderweg, maar een oplettende kijker lijkt nu al zijn pijlen te richten op Rob Dekay uit Deventer als ‘De Mol’. Volgens het account widmol2020, dat de meest vreemde verbanden aan elkaar knoopt om de mol te ontmaskeren, zit de hint in aflevering 1.

Let op: dit artikel bevat spoilers

In de eerste aflevering krijgen alle deelnemers een wijze spreuk van presentator Rik van de Westelaken. En in de volgorde van die spreuken, gebeurt volgens de Instagram-detective meer dan je op het eerste oog zou denken.

Hou je vast. 

Als je elke twintigste letter van alle spreuken neemt en ze onder elkaar zet, staat er WIDM NO NINE, vrij vertaald: wie is de mol, nummer 9. Toeval? Daar geloven deze complotzoekers niet in. Dat cijfer negen kan volgens de speurder duiden op de singer-songwriter uit Deventer, die als negende zijn spreuk te horen krijgt.

Aan creativiteit geen gebrek, zou je zeggen. Komende zaterdag wordt de derde aflevering van dit seizoen uitgezonden. Vooralsnog wijzen in de Wie is de Mol?-app de meeste mensen naar presentatrice Leonie ter Braak als grote saboteur. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer