De nieuwe look van de Leeuwenbrug in het Deventer stationsgebied.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe look van de Leeuwenbrug in het Deventer stationsgebied. © de Stentor

IT-reus Topicus schrapt horeca aan Deventer stationsplein en pimpt Leeuwenbrug-complex

Silicon Valley aan de IJssel, wordt IT-reus Topicus weleens genoemd. Het bedrijf met hoofdzetel in Deventer blijft onstuimig groeien en geeft momenteel kantoorkolos De Leeuwenbrug bij het station een metamorfose. In het oog springt een ander kleurtje dat Topicus het voorheen grijze gevaarte heeft gegeven. Een plan voor horeca aan het Stationsplein gaat bij nader inzien niet door.

0 reacties

 1. Van kraamsuite naar bijkomen achter gordijnen voor zwangere vrouwen in Zutphen: ‘Waar moet ik heen?’
  PREMIUM

  Van kraamsuite naar bijkomen achter gordijnen voor zwangere vrouwen in Zutphen: ‘Waar moet ik heen?’

  Geen luxe kraamsuite, maar een lange reis naar een omliggend ziekenhuis voor een meerpersoonskamer waar je doorgaans wordt afgeschermd door een gordijn. Het contrast is groot voor vrouwen uit Zutphen en omgeving die in het ziekenhuis moeten bevallen. Door de plotselinge sluiting van de afdeling Verloskunde in Gelre Zutphen moeten zwangere vrouwen noodgedwongen uitwijken naar ziekenhuizen in Deventer, Arnhem, Doetinchem of Winterswijk. Ziekenhuizen die al te maken hebben met volle verloskamers.
 2. Met struikelsteen komt het tragische verhaal van Herman Müller uit Diepenveen tot leven
  PREMIUM

  Met struikel­steen komt het tragische verhaal van Herman Müller uit Diepenveen tot leven

  Dat Diepenveen 76 jaar na de oorlog haar omgekomen Joodse inwoners nog niet is vergeten, bleek gisteren aan de Havezatelaan in Deventer, waar vier struikelstenen werden gelegd. Emotioneel en dankbaar keken familieleden Maarten Pieterse en zus Marijke toe. Vooral het lot van hun oom Herman is tragisch: hij werd negen dagen voor de bevrijding omgebracht. ,,Triest dat het leven plots zo’n wending kan nemen.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer