Volledig scherm
Forensisch onderzoekers doen hun werk bij het huisje op het recreatiepark De Scherpenhof na het familiedrama in 2012. © Cees Baars/archief

Jaar langer tbs voor vrouw die zoontjes ombracht op camping in Terwolde

De vrouw die haar twee zoontjes Joey en Jayden in 2012 om het leven bracht op camping De Scherpenhof in Terwolde, blijft een jaar langer in tbs.

Dat heeft de rechtbank in Zutphen bepaald. De uitspraak was conform de eis van de officier van justitie, die meeging in het advies van de tbs-kliniek waar ze verblijft. Volgens de rechter is het nu zaak om naar een ‘gefaseerde resocialisatie toe te werken’. ,,Verlenging van de tbs-maatregel is daarbij noodzakelijk.’’

Hoger beroep

Deborah R. werd in 2013 in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar celstraf met dwangverpleging. De uit Spijkenisse afkomstige R. gaf haar zoontjes van 10 en 7 jaar in het vakantiepark in Terwolde een mix van onder meer Diazepam, Tramadol en Melatonine.

Afscheidsbrief

Zelf zou ze hetzelfde hebben geslikt, maar toen ze wakker werd tussen haar overleden zoontjes, sneed ze ook haar polsen door. Later werd een afscheidsbrief van haar gevonden, waarin ze schreef dat ze uit het leven stapte en de jongens met zich meenam. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer