Janne (13) vijf jaar na handtekeningenactie wéér op de barricaden voor het Deventer Speelgoedmuseum

Als 8-jarige wist Janne Oost zo'n 2200 handtekeningen (echte, geen digitale) in te zamelen voor het behoud van het Speelgoedmuseum in Deventer. Tot haar teleurstelling moet ze vijf jaar later opnieuw in actie komen om ditzelfde museum wederom voor sluiting te behoeden. ,,Ik doe het met liefde, maar natuurlijk had ik liever gehad dat het helemaal niet nodig was geweest.”

Ze weet nog precies hoezeer de handtekeningenactie destijds haar leven in beslag nam. ,,Toen ging ik direct na schooltijd de deuren langs om handtekeningen te vragen, maar nu heb ik huiswerk en een paard dat ik verzorg. Ik vond het  best een struggle of ik wel de tijd zou hebben om opnieuw actie te voeren. Tegelijkertijd was ik ook best pissig dat het wéér gaat over een mogelijke sluiting van het museum. Volgens mij was vijf jaar geleden min of meer beloofd dat het gered was. ”

  1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer