Volledig scherm

Jazztopper John Engels in De Fermerie Deventer

DEVENTER - De bekende jazzdrummer John Engels komt op zondag 16 oktober naar Taste of Jazz in De Fermerie.

Engels speelt er met het Jan van Duikeren Kwartet van een van Nederlands beste jazz-trompettisten Jan van Duikeren. Beiden presenteren er hun nieuwe gezamenlijke album 'Dear John'.

De inmiddels 81-jarige John Engels speelde onder meer met Stan Getz, Clifford Brown, Ben Webster en Dizzy Gillespie. Hij kreeg een Bird-Award op het North Sea Jazz Festival (1985), de Boy Edgar Prijs (1989) en zes Edisons voor zijn platen. Het optreden is van 15.30 tot 17.30 uur.

Op zaterdag 18 april speelt de binnenkort 80-jarige drumlegende John Engels met zijn eigen kwintet, waarin onder anderen saxsymbool Benjamin Herman. In zijn meer dan 60 jaar lange carrière is dit het eerste kwintet dat de naam van John zelf draagt. Engels staat toch vooral bekend als de sideman van wereldsterren als Chet Baker, Archie Shepp, Dexter Gordon en talloze anderen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft John zijn droomformatie opgericht. Ze brengen een tribute aan de fameuze ‘Diamond Five’, de groep waarmee John van 1957 tot 1961 in de Amsterdamse Jazzclub Sherazade furore maakt. Dit belangrijke stuk vaderlandse jazzgeschiedenis zal het startpunt zijn, maar met deze mannen op het podium weet je nooit waar het zal eindigen. Het John Engels Kwintet bestaat uit: John Engels - drums Ruud Ouwehand - bass Rob van Bavel - grand piano Benjamin Herman - alto sax Jan van Duikeren - trumpet

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer