Jeroen uit Deventer is sporenzoeker: ‘Ik was eventjes de enige die wist van het wolvenpaar op de Veluwe’

video,,Ik was heel even de enige die wist dat er naast de vrouwtjeswolf een groter mannetje liep. De sporen stonden naast elkaar. En het vrouwtje had bloed in de urine zag ik in de sneeuw. Het was 24 januari. Heel Nederland sprak alleen over protocollen: er was een vrouwtje en hoe nu verder? En ik zag het in de sporen. Er liep een mannetje naast het loopse vrouwtje. Dus het ging gebeuren.”

Deventenaar Jeroen Kloppenburg (48) is spoorzoeker. Zijn Engelstalige gids ‘Weylin Field Guide: Tracks of West European Animals’ gaat bijkans als warm brood over de toonbank. Niet zo gek, want zijn Nederlandstalige gids verstuurde hij ook al naar Duitsland, Spanje en Engeland. ,,Zo'n gids bestond niet. Met zoveel informatie, met goede tekeningen en foto's. In handzaam formaat voor in je rugzak. Dus maakte het mensen blijkbaar niet uit dat ze het Nederlands niet helemaal konden volgen.”

  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer